Dansk Dansk | English English

Her kan du holde dig underrettet om seneste nyt og samtidig finde centrale informationer

samt relevante artikler og materialer.

 

"Vedbend holder på varmen"

 

Var overskriften i de fynske medier søndag d. 5. december 2010. Her gøres bl.a. opmærksom på, at både dansk og udenlandsk forskning bekræfter, at planter som vedbend (efeu) rent faktisk gavner husmuren. Forskningen viste, at dække af vedbend øgede isoleringseffekten med 15 %  om vinteren og modsat holdt 36 % af varmen ude om sommeren. Samtidig beskytter de grønne vægge murens mod salt, syreregn og store temperatur udsving, der kan skade muren.

 

Læs mere omkring planters gavnlige effekt på husmure på:

 

http://www.fyens.dk/article/1482072:Bolig--Gr-nt-paa-muren

 

 

SIDSTE NYT:

 

 

Planter som coach på arbejdspladsen
 
Ny Ph.d-afhandling dokumenterer, at planter og blomster på kontoret har positiv indvirkning på arbejdsmiljøet
Mens det er en velkendt sag, at planter forbedrer indeklimaet, har forskningen kun i mindre målestok beskæftiget sig med, hvordan planter og blomster spiller ind på selve arbejdsmiljøet. Og det på trods af, at planter og blomster er en naturlig del af indretningen på mange kontorarbejdspladser.

Planter som social støtte

Det er Jane Dyrhauge Thomsen, innovationskonsulent ved det teknologiske serviceinstitut AgroTech, som har kortlagt planters betydning for det psykosociale arbejdsmiljø på baggrund af undersøgelser foretaget på to danske kontorarbejdspladser.

-    Planter og blomster har en særlig symbolværdi, der gør, at de bruges til at vise social støtte - både mellem medarbejderne og mellem ledelsen og medarbejderne i dagligdagen på kontoret,

fortæller Jane Dyrhauge Thomsen og fortsætter,

-    Det er velkendt fra arbejdsmiljøforskningen, at social støtte er vigtig for medarbejdernes trivsel og desuden beskytter mod helbredsproblemer som fx depressioner, stress og hjertekarsygdomme.

-    Så sagt på en anden måde, er det glade budskab, at planter er med til at fremme medarbejdernes generelle trivsel og sundhed,
replicas de relojes
fastslår Jane Dyrhauge Thomsen.  

Planter gavner fællesskabet

Resultaterne fra ph.d.-projektet dokumenterer endvidere, at brug af planter mellem medarbejderne, som fx når medarbejderne passer hinandens planter eller forærer hinanden planter og blomster bidrager til, at medarbejderne oplever et positivt fællesskab på arbejdspladsen.

Forslag til planter på kontoret:

Asplenium
Chlorophytum
Dracaena surculosa
Epipremnum
Hedera
Hoya
Phalaenopsis
Philodendron
Sansevieria
Scindapsus
Spathiphyllum


Billedtekst:

Planter er med til at fremme medarbejders generelle trivsel og sundhed. Ved Energi Fyn i Odense er planter en naturlig del af kontorlandskabet.

Fakta:
Begrebet kontorlandskaber stammer tilbage til 1960erne, hvor planter blev indført på storkontorer for at forbedre arbejdsmiljøet og medarbejdertilfredsheden.
PhD-projektet, "Plants for a better life" er finansieret af Danske Prydplanter, Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Research School of Horticultural Sciences  og lavet i et samarbejde mellem KU og RUC.
rolex replica rolex replica